Promocija mehanizama zaštite od nasilja i diskriminacije

Iako većina ljudi nasiljem smatra isključivo tjelesni napad i prijetnju, nasilje ima još mnogo drugih „lica“: napad, udaranje, guranje, gađanje, šamaranje, čupanje, zaključavanje, pljuvanje, ali i ogovaranje, nazivanje pogrdnim imenima, ismijavanje, zastrašivanje, izrugivanje, zanemarivanje i isključivanje iz skupine, zabranjivanje sudjelovanja u aktivnostima, oduzimanje stvari i novca, oštećivanje tuđih stvari, naređivanje, zahtijevanje poslušnosti, dovođenje u podređeni položaj, spolno
uznemiravanje i zlostavljanje... sve je to nasilje! Nasilje se događa na ulici, u školi, u porodici , u ljubavnim vezama...15.02.2021 godine u Bijeljini je održana radionica sa ženama iz skupina u nepovoljnom položaju na temu promocije mehanizama zaštite od nasilja i diskriminacije čime želimo animirati i osnažiti naše korisnike/ce da prijave svaki oblik nasilja.
Radionica je realizovana u okviru regionalnog projekta “Sprovođenje normi, mijenjanje stavova”, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women , provedbeni partner UZR "Bolja budućnost" grada Tuzla sa lokalnim projektnim partnerima UR CZM "Nada" Kakanj, UR "Romska djevojka-Romani ćej" Prnjavor i UR "Romkinja" Bijeljina.
Ženska romska mreža USPJEH © 2018 | Designed by Web Studio NESA

Pretraga