Reproduktivno zdravlje žene- odraz cjelokupnog zdravlja

U okviru regionalnog projekta “Sprovođenje normi, mijenjanje stavova”, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women , provedbeni partner UŽR "Bolja budućnost" Grada Tuzla sa lokalnim projektnim partnerima UR CZM "Nada" Kakanj, UR "Romska djevojka-Romani ćej" Prnjavor i UR "Romkinja" Bijeljina održali su sastanak pod nazivom "Povjerenjem protiv predrasuda i diskriminacije" u Kaknju 07.07.2020.

Nedovoljno i neadekvatno plasirane informacije o dostupnosti mehanizama zaštite od nasilja i diskriminacije koje predstavljaju poseban problem kod tzv. grupa do kojih je teže doći uzrokuju neinformisanost, traženje zaštite i ostavrivanje prava u slučajevima nasilja i diskriminacije. Kroz ovaj sastanak predstavnici/e lokalnih institucija i žena iz skupina u nepovoljnom položaju su imali/e prilike razgovarati o preprekama i poteškoćama u korištenju mehanizama zaštite od nasilja i diskriminacije te izgradnji međusobnog povjerenja.
Učesnici/ sastanka su istakli da su kroz ovaj sastanak dobili priliku proširiti svoja znanja, steći nova, ali i proširiti granice spoznajnog vidokruga što otvara put boljeg razumijevanja i sebe i drugih - put međusobnog poštivanja i uvažavanja

Ženska romska mreža USPJEH © 2018 | Designed by Web Studio NESA

Pretraga