Paketi pomoći za Romkinje u Doboju, Prnjavoru i Vukosavlju

Aktivisti/ce Udruženja „Romska djevojka-Romani ćej“ i “Bolja budućnost” u protekla dva dana na teritoriji Prnjavora, Doboja i Vukosavlja su podijelili 20 prehrambenih i higijenskih paketa za najugroženije romske porodice.

„S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo povodom pojave COVID 19, mnoge porodice su ostale bez sredstava za život i bilo kakve mogućnosti da zarade novac. Imamo sredstva za samo 20 paketa, pa smo izabrali one kojima je najpotrebnije, iako znamo da je taj broj mnogo veći“, izjavila je Snježana Mirković predsjednica Udruženja „Romska Djevojka-Romani ćej“.

Da i ovo malo nekome znači mnogo vidjelo se na licima porodica koji su dobili pakete.

„Meni ovaj paket puno znači. Sada, kako je ovaj virus, suprug mi ne radi nigdje, imam bolesnu kćerku koja jede posebnu hranu i pije tablete za colitis ulcerosa. Hvala svima što su donirali ovaj paket, prezadovoljna sam. Hvala vam puno“- rekla je Mirela Imširović iz Doboja.

Sredstva su obezbijeđena preusmjeravanjem aktivnosti usljed pandemije u sklopu projekta “Moje je pravo a ne privilegija” kojeg finansira Agencija za ravnopravnost spolova BiH.

 

Preuzeto: Portal Udar

Ženska romska mreža USPJEH © 2018 | Designed by Web Studio NESA

Pretraga