Poziv za konsultanta/ ice za izgradnju Platforme za unaprjeđenje prava Romkinja u BiH

U okviru regionalnog projekta “Sprovođenje normi, mijenjanje stavova”, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women, Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla kao implementacijski partner podgranta „Koristimo dostupne mehanizme kako bismo se zaštitili od nasilja i diskriminacije“ raspisuje:

 

Poziv za konzultanta/icu za izradu Platforme za unaprjeđenje prava Romkinja u BiH

 

Cilj zadatka: Osnovni cilj zadatka je razvijanje i provođenje dvije radionice namijenjenim zagovaračkim aktivnostima i izradi Platforme za unaprjeđenje prava Romkinja u BiH. Željeli bismo pitanja Romkinja staviti u prvi plan rasprave i aktivno sudjelovati u radnim skupinama koje će nadgledati pisanje novih prioriteta kako bi se osiguralo da se potrebe žena Romkinja posebno usmjere. Da bi to učinila, Udruženje žena Romkinja “Bolja buducnost” grada Tuzla kao vodeća organizacija ženska romske mreže “Uspjeh” BiH, želi izgraditi kapacitete organizacija koje čine mrežu za stvaranje prioriteta politike i strategije zagovaranja kako bi se u nacionalnim strategijama i akcijskim planovima moglo potaknuti veći naglasak na Romkinje.

Dužnosti i odgovornosti konsultanta/ice:

- Razviti programe radionica u skladu sa vremenskim planom i ciljevima radionica

- U saradnji sa ženskim romskim organizacijama izraditi dokument Platforme na lokalnom i engleskom jeziku

- Razviti okvir za praćenje i evaluaciju Platforme

- Dostaviti izvještaj sa održanih radionica jačanja kapaciteta u skladu sa smjernicama i formama UŽR „Bolja budućnost“

 

Cjelokupni poziv možete preuzeti na linku ove objave. 

https://www.bolja-buducnost.org/index.php/bs/component/k2/item/468-poziv-za-konzultanta-icu-za-izradu-platforme-za-unaprjedenje-prava-romkinja-u-bih

Ženska romska mreža USPJEH © 2018 | Designed by Web Studio NESA

Pretraga