"Sprovođenje normi, mijenjanje stavova"

U okviru regionalnog projekta “Sprovođenje normi, mijenjanje stavova”, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women, Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla kao implementacijski partner u periodu od 01. juna 2018. do 30. septembra 2019.godine provodi projekat „Koristimo dostupne mehanizme kako bismo se zaštitili od nasilja i diskriminacije“. Sveukupni cilj projekta je „Bolji pristup i poboljšanje pružanja usluga za žene iz manjinskih i ugroženih skupina“.

Aktivnosti projekta se provode u partnerstvu između vodećeg udruženja “Bolja budućnost” Tuzla, Udruženja “Romska djevojka-Romani ćej” iz Prnjavora i Omladinska romska inicijativa „Budi mi prijatelj“ iz Visokog. Projekat na lokacijama Tuzle, Prnjavora i Visokog teži odgovoriti potrebama žena koje dolaze iz skupina u nepovoljnom položaju, muškarce i mladiće te institucije vlasti na lokalnom nivou.

U periodu od 23. do 25.07.2018. godine uz učešće svih ključnih aktera u projektu održana je radionica "Strateško - akcionog planiranja" na kojoj je definisan zajednički plan djelovanja.

 

Ženska romska mreža USPJEH © 2018 | Designed by Web Studio NESA

Pretraga