Opsta ženska zadruga iz Tuzle učestvovala na sajmu i konferenciji u Visokom

Ozz Bolja Buducnost Tuzla učestvovala na konferenciji i sajmu "Zelena ekonomija u BiH-mogućnosti i šanse" u Visokom. 
Konferencija i prateći sajam organiziovane se kako bi se ubrzale promjene širenjem postojećih partnerstva i inicijativa za izgradnju zelene ekonomije i zelenih radnih mjesta.

Više od 100 učesnika i izlagača posjetilo je Konferenciju i Prvi sajam Zelene ekonomije u BiH u Visokom u organizaciji Fondacije Heinrich Boell i Općine Visoko. Događaj je otvorila načelnica Općine, Amra Babić, podsjetivši na veliki potencijal za razvoj zelene ekonomije i zelenih poslova koji ima ova zemlja: „Naša šansa da ljude zadržimo u BiH jeste upravo kroz razvoj zelene ekonomije i poslova u ovoj oblasti.“, rekla je Babić.

 

Zeleni poslovi, visoki ekološki standardi i razvijena zelena ekonomija su nešto što je već prisutno u Njemačkoj te se dobri primjeri iz prakse te zemlje mogu prenijeti u BiH. Prelazak i razvoj proizvodnje malih preduzeća, porodičnih biznisa, farmi je ono što je posljednjih godina trend u ovoj zemlji, istakao je zamjenik njemačke ambasadorice u BiH, Christian Sedat, obrativši se prisutnima na današnjem događaju.

 

Visoka stopa nezaposlenosti i dalje je jedan od gorućih problema u BiH te povećanje zaposlenosti treba biti osnovni politički i društveni prioritet.

Ženska romska mreža USPJEH © 2018 | Designed by Web Studio NESA

Pretraga