Formirana UN Women savjetodavna grupa

U periodu od 13-14.12.2017 na Jahorini u organizaciji UN WOMEN održan je sastanak Savjetodavne grupe civilnog društva. Predstavnici/e UN WOMEN su istakli da im je zadovoljstvo raditi sa dugogodišnjim aktivistkinjama i lidericama iz civilnog društva, te razvijati ideje i pristupe ka poboljšanju rodne ravnopravnosti u Bosni i Hercegovini.

Civilno društvo je jedno od najznačajnijih ženskih članica UN-a za pružanje dinamičnog izvora za ideje i perspektive politike, partnerstva i podršku organizaciji - koji mogu pomoći UN Women u postizanju svojih strateških ciljeva. Usko povezana je ključna uloga koju civilno društvo ima u unapređenju zajedničkih ciljeva u promicanju prava žena, ravnopravnosti spolova i osnaživanju žena.

UN Women savjetodavna grupa predstavlja savjetodavni forum za redovni dijalog između UN Women i civilnog društva u BiH. Ciljevi grupe su:

• Omogućiti UN Women savjetovanje s civilnim društvom i privući bogatu i raznovrsnu stručnost, iskustvo, informiranost i mreže, perspektivu i znanje koje civilno društvo može ponuditi.
• Poticati dijalog i angažman, s ciljem unapređenja ciljeva ravnopravnosti spolova i osnaživanja žena.
• služiti kao savjetodavni forum ideja i strategija za programe UN Women, uključujući identifikaciju najvažnijih i novih pitanja spolne ravnopravnosti u regiji.

Ženska romska mreža USPJEH © 2018 | Designed by Web Studio NESA

Pretraga