DJEDA MRAZ NIKADA NE ZABORAVLJA DJECU

"Udruženje građana Omladinska romska incijativa “Budi mi prijatelj” implementiralo projekat pod nazivom Djeda Mraz nikada ne zaboravlja djecu, te je 23.12.2017.godine u sali Gradskog kina organizovan program i podjela paketića povodom novogodišnjih praznika.
Ova aktivnost se provodi od samog osnivanja udruženja 2002. godine i većina aktivista, aktivistkinja, volontera i volonterki i su i sami dobijali paketiće od udruženja, kada su bili mališani.
Cilj ovogodišnje podjele je bio da se paketići uruče ne samo romskim socijalno ugroženim porodicama, već svima koji su se prijavili u udruženje.
Volonteri su osmislili zabavan program za najmlađe sa puno novogodišnjih pjesmica i plesa. Tu su bili Baka i Djeda Mraz, Medo i Vila Spavalica i Djeda Mrazovi pomoćnici koji su vodili računa da sve protekne u najboljem redu.

Tokom cijelog događaja se osjećala pozitivna energija, posebno kod volontera i volonterki.

Ove godine su djecu obradovali ljudi dobrog srca te organizacije i firme, te se ovom prilikom  zahvaljujemo: Općini Visoko, Poluklinici “Intermed” Kakanj, Raming Company d.o.o Visoko,  Prehrambenoj industriji Vispak d.d., SAM GROUP d.o.o Visoko, Općinskom odboru Saveza za bolju budućnost (OO SBB)."

Ženska romska mreža USPJEH © 2018 | Designed by Web Studio NESA

Pretraga