Inicijative mladih Romkinja u Travniku

U romskom naselju u Travniku veoma mali broj Roma i Romkinja se bavi nekim određenim sportom. U posljednje vrijeme pojavio se problem da veliki broj mladih konzumira opojna sredstva. Prethodnom inicijativom pod nazivom “Probudimo svijest mladih” koje su implementirale romske aktivistice Esmeralda i Safeta, uspjele su u određenoj mjeri ukazati na ovaj problem mladima i njihovim roditeljima. S obzirom da su na prethodnim inicijativama mnogo govorile o sportu, i tome kako bi mladi trebali u sport da se uključe te da žive ljepši, bolji i kvalitetniji život, uz pomoć kluba ŽNK “Rosa Brandis” organizovale su turnir za mlade kako bi im još više približile svrhu sporta kao i njihovu važnost za zdravlje.

Turnir je organizovan u sklopu inicijative koja je iznosila 500,00 EURA te su mlade Romkinje Esmeralda i Safeta u sklopu inicijative kupile i sportsku opremu koja će biti podijeljena svim mladim učesnicima/cama turnira, dok je klub "Rosa Brandis" obezbijedio osvježenje i sendviče za učesnike/ce turnira.

Ovim putem i naše udruženje se želi zahvaliti klubu "Rosa Brandis", u kojem igraju Esmeralda i Safeta, za pomoć koju su pružili Esmeraldi i Safeti i dokazali da su uvijek spremni za saradnju i pomoć koja je potrebna članicama njihovog kluba.

Inicijative su finansirane u sklopu projekta MLADI ROMI I ROMKINJE ZA PRAVA I INKLUZIJU koji je finansijski podržan od Evropske unije, a implementira ga CARE International na Balkanu u saradnji sa partnerskim organizacijama UŽR "Bolja budućnost" Grada Tuzla i UG Otaharin Bijeljina.

Ženska romska mreža USPJEH © 2018 | Designed by Web Studio NESA

Pretraga